Publicerad 2019-11-18
Handelsplattformen Skira har expanderat, från Östergötland till hela Sverige. I ett pressmeddelande avslöjar företagets vd Niklas Ericson, att planerna för framtiden är större än så.
– Under nästa år ska vi utvärdera en internationell affär. Lantbrukets framtid är digital, det gäller i hela Europa, och vi har en bra lösning. Sverige är inte slutmålet för oss, säger han. Foto: Skira


Tradera för lantbrukare - nu i hela Sverige

I fjol lanserades Skira med Östergötland som spelplan. Men nu görs den digitala handelsplatsen tillgänglig för hela Sverige.

Skiras idé är att utgöra en oberoende handelsplats för spannmål, där utbud och efterfrågan är helt avgörande för hur varan prissätts. Som säljare går du in och lägger upp den spannmål du har till salu och som köpare kan du granska utbudet och lägga bud på det du är intresserad av. Skira tillhandahåller betalningssäkerhet, kvalitetskontroll och transportlösningar.

Mottagandet vid lanseringen i fjol blev väldigt positivt, och under hösten har man öppnat upp plattformen för hela Sverige.

– Intresset för tjänsten är stort. Vi har över 1 200 lantbrukare som står i kö för att komma in på Skira, berättar Felicia Bindekrans som är marknadsansvarig på företaget, i ett pressmeddelande.

Enligt Skira visar kartläggningar att säljare som nyttjat tjänsten fått sju procent bättre betalt, medan köpare sparat lika mycket. En bonus är att transporterna effektiviseras i och med att varorna går direkt från säljare till kund.
 

Niklas Ericson, Matilda von Rosen, Joel Glemne och Felicia Bindekrans är några av de som står bakom Skira, som grundades av studenter från Linköpings universitet.
Foto: Skira


Emma Sonesson
Grisföretagaren