Publicerad 2019-10-25
Bild 1. Ikonen för att komma till hemsidan i WinPig.


Har du kollat på WinPigs hemsida?

Hemsidan, www.winpig.se, har blivit uppdaterad och fått ett nytt utseende. I samband med det tänkte vi tipsa om de smarta funktioner som finns på hemsidan och som du som WinPig-användare kan ha nytta av. Här visar vi de bästa sätten att hitta instruktioner, layouter och svar på vanliga frågor.

När du behöver hjälp i programmet finns det tre ställen att finna information på: hjälpfunktionen (tryck F1), hemsidan och WinPig Support på Facebook, mail eller telefon.

Hemsidan finns tillgänglig dygnet runt och uppdateras med de senaste instruktionerna, tipsen och verktygen som du kan behöva.  Hitta enkelt till hemsidan genom att trycka på ikonen i WinPig (se bild 1), eller öppna en webbläsare och ange www.winpig.se
 

Bild 2. Tryck på plustecknet bredvid en vanlig fråga så faller svaret ut.


Instruktioner och vanliga frågor

Hemsidan har en uppdelning där WinPig Sugg beskrivs för sig och WinPig Slakt för sig. Dessa är sedan uppdelade på de olika programfunktionerna och för varje funktion finns en instruktion och ett avsnitt för vanliga frågor. För att se svaret på en vanlig fråga trycker du på plustecknet bredvid denna. I exemplet (se bild 2) visas vanliga frågor under funktionen regi­strera händelser och grisning.

För både WinPig Sugg och WinPig Slakt finns också en lång lista med samtliga instruktioner och vanliga frågor, om du inte önskar se dessa upp­delat på respektive programfunktioner (se inringade menyval på bild 3).

Bild 3. Hitta samtliga instruktioner och vanliga frågor.

Layouter

WinPig är ett omfattande program med stora möjligheter till att anpassa utseende och göra specifika analyser. För att förenkla för användarna av programmet har WinPig Support tagit fram anpassningar, så kallade layouter, som vi vet efterfrågas och som lämpar sig för svenska förhållanden.

För att kunna använda de anpassade analyserna behöver du först ladda ned dem från hemsidan och därefter importera dem i WinPig. Är du intresserad av att analysera data eller ta fram någon rapport tipsar vi om att alltid titta på hemsidan först för att spara tid och slippa göra alla inställningar själv. Där finns en beskrivning av hur du gör.

Hör gärna av dig till WinPig Support om du saknar något på hemsidan.

Frågor? Kontakta WinPig Support på telefon 018-12 66 40 eller via e-post till winpig@gardochdjurhalsan.se. Hemsida: www.winpig.se.

 

Bild 4. Exempel på anpassning av Positiv/negativlista.