Publicerad 2019-02-12
Leif Göransson är agronomie doktor i husdjurens utfodring och vård. Nu ska han stötta det skånska företaget Raatec när det gäller inhämtning och förmedling av kunskap.
Foto: Raatec


Raatec satsar vidare på kunskap

Raatec ökar sin satsning på kunskap och kunskapsöverföring, och meddelar att grisprofilen Leif Göransson kommer att börja fungera som support åt företaget.

Raatec är ett svenskt företag som säljer både strömedel och fodertillsatser för bland annat grisuppfödning.
– I vår strävan att marknadsföra produkter som bidrar till en effektiv, djurvänlig och miljömässigt hållbar animalieproduktion är kunskap en viktig pusselbit för oss i Raatec, säger företagets vd Thomas Merlöv, och berättar vidare att företaget knutit Leif Göransson till sig.

Känd i branschen

Leif är känd för många i grisbranschen sedan länge. Han har en bakgrund inom produktutveckling och foderförsök vid såväl SLU som hos Lantmännen. I dag är han pensionär, men kommer att arbeta för Raatec på timme.

– Vi har en massa input från många olika källor. Förut har vi inte haft kunskap och tid att utvärdera och sammanställa denna input. Leif har erfarenhet, vet hur man källgranskar och kan bistå med pedagogisk och tydlig information kring våra produkter. Det är en trygghet att omge sig med ett bra nätverk, säger Thomas om satsningen, och avslöjar:
– Redan i dag har vi projekt som både Raatec och Leif funderat på sedan tidigare, som nu skall bli verklighet.

Emma Sonesson
Grisföretagaren